Recept - Geroosterde kikkererwten - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Geroosterde kikkererwten

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
geroosterde kikkererwten met pittige kruiden

Een pittige en krokante snack!

40 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 400 gram kikkererwten uit blik
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • Zout naar smaak

CALORIEËN: 167

VET: 5,2 gram

VEZELS: 7,4 gram

EIWIT: 8,1 gram

KOOLHYDRATEN: 18,4 gram

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken en drogen.
  3. Zet een bakplaat met een bakmatje of bakpapier klaar.
  4. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en leg op de bakplaat.
  5. Bak de kikkererwten in 20 minuten knapperig.
  6. Zet vervolgens de oven terug naar 120 °C en bak ze nog 10 á 15 minuten in de oven.

Tip!

Maximaal 3 dagen te bewaren in een gesloten luchtdichte trommel.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je