Recept - Geroosterde groenten met salsa verde - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Geroosterde groenten met salsa verde

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Bord met geroosterde groenten en salsa verde

Salsa verde dankt zijn groene kleur aan de kruiden die je ervoor gebruikt

30 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

Voor de groenten

  • 1 gele courgette, in plakken
  • 1 groene courgette, in plakken
  • 2 aubergines, in dunne plakken
  • 4 hele tomaten
  • 1 kleine pompoen
  • 1 takje salie
  • 2 eetlepels hazelnoten, gecrusht
  • Balsamico azijn
  • Olijfolie

 

Voor de salsa verde

  • 75 gram verse (zachte) kruiden*
  • Sap van een halve citroen
  • Olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

 

* Zachte kruiden zijn bijvoorbeeld dille, peterselie, kervel en dragon.

CALORIEËN: 351

VET: 29,9 gram

VEZELS: 4,8 gram

EIWIT: 5,7 gram

KOOLHYDRATEN: 12,8 gram

Bereidingswijze

Voor de groenten

 

  1. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens in dunne plakken.
  2. Verwarm een grote koekenpan. Rooster de courgetteplakken goed aan beide kanten, neem uit de pan en besprenkel met wat olie.
  3. Doe vervolgens hetzelfde met de aubergineplakken.
  4. Plaats in een schaal breng op smaak met balsamico azijn, olijfolie, peper en zout.
  5. Rooster vervolgens de plakken pompoen in de hete pan aan beide zijden. Besprenkel met wat olie. Bestrooi met de salie en de hazelnoten.
  6. Halveer tot slot de tomaten, leg ze met de vleeskant in de pan en rooster deze ook.
  7. Leg alle groenten per soort op een schaal.

 

Voor de salsa verde

  1. Pluk de kruiden van de stelen af.
  2. Blender alle ingrediënten tot een gladde massa.
  3. Breng op smaak met peper en zout.

Tip!

Ook lekker in combinatie met geroosterd volkorenbrood.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je