Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
1 middelgrote bloemkool
2 uien
1 teen knoflook
1 blokje groentebouillon
20 ml olijfolie
100 ml kokosmelk
1 theelepel kurkuma
1 theelepel gemalen komijnzaad
1 theelepel gemalen koriander
750 ml water
50 gram ongezouten cashewnoten
Een takje peterselie
CALORIEËN: 345
VET: 31,1 gram
VEZELS: 3,1 gram
EIWIT: 5,9 gram
KOOLHYDRATEN: 9,2 gram
Bereidingswijze
Snijd de roosjes van de bloemkool en rooster ze met wat olijfolie 20 minuten in de oven op 200 °C.
Snipper de ui en pers de knoflook. Doe de overige olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de kurkuma, komijn en koriander toe.
Voeg vervolgens de geroosterde bloemkool toe en bak nog heel even mee.
Doe nu het water, kokosmelk en bouillonblokje in de pan erbij.
Laat de soep 10 minuten aan de kook.
Maak de soep met de staafmixer of blender helemaal glad.
Schenk de soep in kommen en maak af met de cashewnoten en peterselie.
Tip!
Serveer met geroosterd volkorenbrood.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je