Recept - Geroosterde bloemkoolsoep - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Geroosterde bloemkoolsoep

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Geroosterde bloemkoolsoep met cashewnoten

De cashewnoten geven de soep een knapperige bite

15 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 1 middelgrote bloemkool
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 blokje groentebouillon
  • 20 ml olijfolie
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 750 ml water
  • 50 gram ongezouten cashewnoten
  • Een takje peterselie

CALORIEËN: 345

VET: 31,1 gram

VEZELS: 3,1 gram

EIWIT: 5,9 gram

KOOLHYDRATEN: 9,2 gram

Bereidingswijze

  1. Snijd de roosjes van de bloemkool en rooster ze met wat olijfolie 20 minuten in de oven op 200 °C.
  2. Snipper de ui en pers de knoflook. Doe de overige olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de kurkuma, komijn en koriander toe.
  3. Voeg vervolgens de geroosterde bloemkool toe en bak nog heel even mee.
  4. Doe nu het water, kokosmelk en bouillonblokje in de pan erbij.
  5. Laat de soep 10 minuten aan de kook.
  6. Maak de soep met de staafmixer of blender helemaal glad.
  7. Schenk de soep in kommen en maak af met de cashewnoten en peterselie.

Tip!

Serveer met geroosterd volkorenbrood.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je