Recept - Geroosterde aardappelen met feta - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Geroosterde aardappelen met feta

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Schaal met geroosterde aardappelen en feta

Geroosterde roseval aardappels maak je gemakkelijk zelf

30 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 450 gram roseval aardappels met schil
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 tak tijmblad, fijngehakt
  • 1 tak rozemarijnblad, fijngehakt
  • Peper en zout naar smaak
  • Olijfolie
  • 120 gram gerookte feta

CALORIEËN: 204

VET: 9,1 gram

VEZELS: 2,3 gram

EIWIT: 7,3 gram

KOOLHYDRATEN: 22,1 gram

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de aardappelen met schil in hapklare stukken vermeng in een kom met knoflook, gehakte kruiden, peper, zout en olijfolie.
  3. Leg ze uit op de bakplaat en rooster in de oven tot ze goudbruin zijn.
  4. Brokkel de gerookte fetakaas.
  5. Serveer de aardappelen in een schaal en strooi de gebrokkelde feta erover.

Tip!

Serveer met je favoriete groenten en vlees/vis of vleesvervanger.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je