Heerlijk met volkorenwraps en zelfgemaakte komkommer-dillesalade
30 minuten
4 porties
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
400 gram kipfilet
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel gemberpoeder
2 teentjes knoflook, geperst
60 ml citroensap
2 eetlepels olijfolie
1 komkommer
1 rode ui
100 gram verse bladspinazie
2 eetlepels verse dille, gehakt
80 ml Griekse yoghurt
4 volkorenwraps
CALORIEËN: 380
VET: 15,3 gram
VEZELS: 3,9 gram
EIWIT: 31,4 gram
KOOLHYDRATEN: 28,3 gram
Bereidingswijze
Snijd de kipfilet in gelijke stukjes.
Meng de kipfilet met de gedroogde specerijen, de knoflook, 2 eetlepels citroensap en 1 eetlepel olijfolie. Doe de kipfilet aan satéprikkers
Verwarm een grill- of koekenpan en bak de kipspiezen ongeveer 4 minuten aan iedere zijde.
Meng de komkommer, rode ui, bladspinazie, verse dille, het overige citroensap en de overige olijfolie in een kom.
Verdeel de salade over 4 borden en serveer met de kipspiezen, een volkorenwrap en wat Griekse yoghurt.
Tip!
Ook erg lekker als diner. Serveer dan twee porties per persoon.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je