Recept - Gele erwten macaroni met tomaat - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Gele erwten macaroni met tomaat

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
gele erwtenmacaroni met tomaat en peccorino

Een simpel pastagerecht maar dan met extra eiwit

20 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • Een half rozemarijntakje
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 400 gram gele erwten macaroni
  • 12 trostomaten, in blokjes
  • 50 gram Pecorino kaas, grof geschaafd
  • 30 gram basilicum
  • Peper naar smaak

CALORIEËN: 474

VET: 9,6 gram

VEZELS: 11 gram

EIWIT: 24,1 gram

KOOLHYDRATEN: 66,6 gram

Bereidingswijze

  1. Smoor de sjalotten, knoflook en rozemarijn 10 minuten in de olijfolie.
  2. Kook de macaroni volgens de aanwijzing op de verpakking en bewaar 4 eetlepels van het kookvocht.
  3. Pluk de basilicum, snijd de grote bladeren in reepjes en bewaar de kleine voor de garnering.
  4. Voeg de tomaten en 4 eetlepels van het macaroni kookvocht bij de gemoorde sjalot mix.
  5. Voeg vervolgens de basilicumreepjes toe.
  6. Maal er peper overheen.
  7. Meng de uitgelekte macaroni erdoor.
  8. Schep tweederde deel van de Pecorino losjes door de macaroni.
  9. Serveer in een schaal en strooi als laatste de kleine basilicumbladeren en de rest van de Pecorino erover.

Tip!

Dit gerecht is 3 dagen te bewaren in de koelkast.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je