Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
1 eetlepel olijfolie
Een half rozemarijntakje
2 tenen knoflook, geperst
2 sjalotten, gesnipperd
400 gram gele erwten macaroni
12 trostomaten, in blokjes
50 gram Pecorino kaas, grof geschaafd
30 gram basilicum
Peper naar smaak
CALORIEËN: 474
VET: 9,6 gram
VEZELS: 11 gram
EIWIT: 24,1 gram
KOOLHYDRATEN: 66,6 gram
Bereidingswijze
Smoor de sjalotten, knoflook en rozemarijn 10 minuten in de olijfolie.
Kook de macaroni volgens de aanwijzing op de verpakking en bewaar 4 eetlepels van het kookvocht.
Pluk de basilicum, snijd de grote bladeren in reepjes en bewaar de kleine voor de garnering.
Voeg de tomaten en 4 eetlepels van het macaroni kookvocht bij de gemoorde sjalot mix.
Voeg vervolgens de basilicumreepjes toe.
Maal er peper overheen.
Meng de uitgelekte macaroni erdoor.
Schep tweederde deel van de Pecorino losjes door de macaroni.
Serveer in een schaal en strooi als laatste de kleine basilicumbladeren en de rest van de Pecorino erover.
Tip!
Dit gerecht is 3 dagen te bewaren in de koelkast.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je