Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
10 ml olijfolie
2 kilo mosselen (600 gram mosselvlees)
125 gram ui, in blokjes
125 gram wortel, in blokjes
100 gram bleekselderij, in halve ringen
1 blaadje laurier
100 ml bouillon
80 gram peterselie, grof gehakt
CALORIEËN: 127
VET: 4,4 gram
VEZELS: 2,4 gram
EIWIT: 14,8 gram
KOOLHYDRATEN: 6 gram
Bereidingswijze
Was de mosselen en verwijder hele zware (met zand erin) of kapotte mosselen.
Tik mosselen die open staan op een harde ondergrond. Als ze niet sluiten doe ze dan weg.
Verwarm de olie in een passende pan en smoor daar de groenten in.
Voeg het laurierblad toe.
Peper de groenten en blus af met bouillon.
Voeg de mosselen toe en breng met een deksel op de pan aan de kook.
Na 2 minuten opschudden met het deksel erop. Na 2 minuten nogmaals opschudden. Maximaal 5 minuten laten koken.
Strooi de peterselie erbij en serveer in de pan of in een passende schaal.
Tip!
Serveer met stokbrood of frietjes met mayonaise.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je