Minestrone betekent grote soep en de naam komt van de vele ingrediënten die gebruikt worden
15 minuten
4 porties
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
1 blikje tomatenpuree à 70 gram, dubbel geconcentreerd
5 lepels pasta fusilli tricolore, ongekookt
100 gram gesneden soepgroenten
4 tomaten, in blokjes
Een halve ui, gesnipperd
1 liter water
2 bouillonblokjes, rund of groente
3 eieren
1 eetlepel Parmezaanse kaas
CALORIEËN: 202
EIWIT: 12 gram
Bereidingswijze
Breng de helft van het water aan de kook. Voeg de bouillonblokjes, tomatenpuree, soepgroenten, tomatenblokjes en uienblokjes toe en laat even goed doorkoken.
Kook ondertussen de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (apart water gebruiken). Voeg vervolgens toe aan de soep.
Klop de eieren los in een kom. Laat de soep terugkoelen naar ongeveer 60 °C en voeg dan de geklopte eieren toe (goed roeren tijdens het toevoegen vanwege klontervorming). Hiermee bindt de soep.
Voeg vervolgens stapsgewijs het overige water toe tot de gewenste dikte en hoeveelheid bereikt is.
Serveer met een klein beetje geraspte Parmezaanse kaas.
Tip!
In plaats van soepgroente kun je ook restjes groente gebruiken die je nog hebt liggen.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je