Witte kool is een knapperige groente, die een lekkere bite geeft aan dit gerecht
50 minuten
4 porties
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
1 witte kool
5 takjes lavas, fijngehakt
1 sjalot
1 teentje knoflook, geperst
2 eetlepels gedroogde paddenstoelen
120 gram roomboter
Een scheutje zonnebloemolie
CALORIEËN: 334
VET: 28,4 gram
VEZELS: 8,3 gram
EIWIT: 5,9 gram
KOOLHYDRATEN: 9 gram
Bereidingswijze
Breng in een grote pan ruim water met zout aan de kook. Leg de kool in zijn geheel in het water en doe de deksel op de pan. Kook de witte kool zo’n 30 minuten totdat deze helemaal gaar is.
Haal de kool uit de pan, laat hem goed afkoelen en snijd hem in 4 plakken van ongeveer 2 cm dik.
Pureer de gedroogde paddenstoelen, knoflook, sjalot en lavas met een staafmixer of keukenmachine.
Breng 100 gram roomboter op kamertemperatuur en meng hier met een vork het paddenstoelen/lavas-mengsel doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm in een koekenpan de overige boter en een scheut zonnebloemolie. Bak de koolplakken in 3 minuten per kant krokant en goudbruin. Breng op smaak met peper.
Serveer de gebakken kool met de paddenstoelen-lavasboter.
Tip!
Lekker met gebakken aardappeltjes.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je