Recept - Gebakken makreel met biet - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Gebakken makreel met biet

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Gebakken makreel met biet en komkommer

Een mooi gerechtje met vette vis en een aardappel-bietensalade

25 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

Voor de salade

  • 400 gram vastkokende aardappelen
  • 300 gram gekookte rode bieten
  • 1 eetlepel citroensap
  • 8 eetlepels crème fraiche
  • 6 eetlepels mierikswortelsaus
  • Peper en zout naar smaak

Voor de komkommer zoet zuur

  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 sjalotten, in ringetjes
  • 1 komkommer

Voor de makreel

  • 8 makreelfilets
  • Peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels bloem
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 30 gram roomboter

CALORIEËN: 768

EIWIT: 2,4

Bereidingswijze

Voor de salade

  1. Schil en kook de aardappelen. Snijd vervolgens in blokjes van 0,5×0,5 cm.
  2. Snijd de bieten in blokjes van 0,5×0,5 cm.
  3. Meng de bietjes met citroensap, crème fraîche en mierikswortelsaus.
  4. Voeg naar smaak peper en zout toe en bewaar in de koelkast.

Voor de komkommer zoet zuur

  1. Meng de azijn, suiker en sjalotringetjes.
  2. Snijd de komkommer in dunne plakken over de lengte en leg in het mengsel.

Voor de makreel

  1. Controleer de filets op graten en verwijder eventuele graten met een pincet.
  2. Peper en zout de filets en druk ze in de bloem.
  3. Verwarm olie met boter.
  4. Klop het teveel aan bloem eraf.
  5. Bak de filets goudbruin.

Tip!

Maak het komkommer zoet zuur een dag van te voren voor meer smaak.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je