Met watermeloen als hoofdingrediënt haal je de zomer in huis
15 minuten
4 porties
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
600 gram watermeloen, in stukken
1 komkommer, geschild en in grove stukken gesneden
1 rode paprika, in 4 stukken
Een halve ui, grof gesneden
Een kwart jalapeño of chilipeper, zonder zaadjes
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel honing
Een handje muntblaadjes
Peper en zout
CALORIEËN: 117
VET: 3,5 gram
VEZELS: 2,2 gram
EIWIT: 1,5 gram
KOOLHYDRATEN: 18,5 gram
Bereidingswijze
Stop de watermeloen, komkommer, paprika, ui, jalapeñopeper, citroensap, olijfolie, munt en honing in de keukenmachine en laat ongeveer 30 seconden draaien. Er mogen wat stukjes overblijven voor de textuur. Houd 75 gram watermeloen apart voor garnering.
Zet de gazpacho een uur in de koelkast tot deze goed koud is.
Doe de watermeloengazpacho in kommen en garneer met de stukjes watermeloen en een paar verse muntblaadjes. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe voor de smaak.
Tip!
Liever minder pit? Laat het pepertje dan achterwege.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je