Een bijzondere pasta met een lekkere bite door de pistachenoten
25 minuten
4 porties
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
2 beoordeling(en)
Laden...
Ingrediënten
3 eetlepels olijfolie
1 venkel, fijngesneden zonder harde kern
2 stelen bleekselderij, in boogjes gesneden
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, in kleine blokjes
200 ml kookroom
400 gram fusilli
100 gram verse spinazie
50 gram pistachenoten, grof gehakt
Peper en zout naar smaak
20 dilletopjes
CALORIEËN: 636
VET: 25,3 gram
VEZELS: 7,2 gram
EIWIT: 18,6 gram
KOOLHYDRATEN: 79,8 gram
Bereidingswijze
Roerbak de venkel, bleekselderij en knoflook in de olijfolie.
Voeg de paprikablokjes toe en bak 3 minuten mee.
Doe de kookroom erbij en stoof dit 4 tot 5 minuten.
Kook ondertussen de fusilli volgens de aanwijzing op de verpakking.
Schep de uitgelekte pasta door de venkelmix en schep de spinazie erdoor.
Breng naar wens op smaak met peper en zout.
Strooi vlak voor het serveren de pistachenoten en dille erover en serveer direct.
Tip!
In plaats van fusilli kun je ook een andere pastasoort gebruiken.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je