Zelf frozen yoghurt maken is makkelijk en gezonder
25 minuten (+ 6 uur)
14 porties
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
100 gram kokosschaafsel
100 gram suiker
150 gram blauwe bessen
500 gram Griekse yoghurt (10% vet)
100 ml water
3 eetlepels honing
CALORIEËN: 70
VET: 8,1 gram
VEZELS: 1,2 gram
EIWIT: 2,2 gram
KOOLHYDRATEN: 13,3 gram
Bereidingswijze
Bekleed een cakeblik met bakpapier.
Kook het water en de suiker tot een siroop. Giet deze over de blauwe bessen en laat afkoelen.
Roer de yoghurt los en meng de siroop met de bessen en de honing erdoorheen.
Schenk het mengsel in het bakblik, en strooi het kokosschaafsel over het yoghurtmengsel. Dek het af en zet minimaal 6 uur in de diepvries.
Neem de frozen yoghurt uit de vriezer en snijd deze in blokken. Wikkel de blokken in bakpapier en bewaar in een afgesloten bak in de vriezer.
Tip!
Ook lekker met ander fruit zoals aardbeien of frambozen.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je