Frittata is een Italiaans gerecht en betekent gebakken
30 minuten
4 porties
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
200 gram kabeljauwfilet (vers of ingevroren)
Een kwart citroen
Peper en zout naar smaak
3 tenen knoflook
2 eetlepels olijfolie
500 gram verse spinazie
200 gram shiitake
5 eieren
CALORIEËN: 198
EIWIT: 21 gram
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 130 °C.
Snijd de kabeljauw in blokjes en breng op smaak met een beetje citroensap, peper en zout. Snijd de champignons in kwarten en de knoflook fijn.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de knoflook en champignons. Als de champignons goed zijn gebakken kan de spinazie erbij. Laat even kort meebakken tot de spinazie iets geslonken is.
Vul vervolgens een taartvorm met de gebakken groenten en kabeljauw.
Klop de eieren los en breng op smaak met peper en zout. Giet het eiermengsel in de taartvorm op de groenten en kabeljauw.
Bak de frittata in de oven gedurende ongeveer 20 minuten.
Tip!
Je kunt de frittata makkelijk in porties invriezen voor een ander moment.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je