Recept - Frittata met doperwten, kip en rucolapesto - WKOF

Frittata met doperwten, kip en rucolapesto

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)

Frittata is een Italiaans gerecht en betekent gebakken

30 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

Voor de frittata

  • 150 gram (diepvries) doperwten
  • 150 gram bospeen
  • 5 eieren
  • 2 kipfilets
  • 20 ml olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

 

Voor de rucolapesto

  • 150 gram rucola
  • 50 gram pijnboompitten
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • 50 ml olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

CALORIEËN: 490

VET: 36,2 gram

VEZELS: 4,2 gram

EIWIT: 32,3 gram

KOOLHYDRATEN: 6,1 gram

Bereidingswijze

  1. Snij de kipfilet in kleine blokjes.
  2. Zet een koekenpan op met wat olie en bak de kipfilet tot deze gaar is en goudbruin kleurt.
  3. Schil de bospeen en snij deze in dunne plakjes en bak kort mee.
  4. Voeg de doperwten toe.
  5. Doe de eieren in een kom en breng de eieren op smaak met peper en zout. Roer dit goed door.
  6. Laat het eimengsel in de koekenpan lopen, draai de hittebron laag en gaar het geheel tot het ei helemaal gestold is.
  7. Doe alle ingrediënten voor de rucolapesto in een vijzel of blender en maal tot een mooie pesto.
  8. Snijd tot slot de fritatta in punten en serveer hier de pesto bij.

Tip!

Je kunt de frittata makkelijk in porties invriezen voor een ander moment.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je