Recept - Frisse kikkererwtendip - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Frisse kikkererwtendip

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
frisse kikkererwtendip

Maak je eigen hummus!

20 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 200 gram kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 6 kikkererwten voor garnering
  • 1 eetlepel sesampasta
  • Een halve theelepel komijnpoeder
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Paprikapoeder voor garnering
  • Peper en zout naar smaak

CALORIEËN: 164

VET: 10,7 gram

VEZELS: 4,1 gram

EIWIT: 4,8 gram

KOOLHYDRATEN: 9,6 gram

Bereidingswijze

  1. Houd 6 kikkererwten en het paprikapoeder apart voor de garnering.
  2. Meng alle andere ingrediënten in een keukenmachine tot een grof mengsel.
  3. Garneer met het paprikapoeder en de apart gehouden kikkererwten.
  4. Serveer er brood of crackers bij.

Tip!

De kikkererwtendip is maximaal 3 dagen houdbaar in de koelkast.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je