Recept - Flammkuchen met ricotta en peer - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Flammkuchen met ricotta en peer

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Flammkuchen met ricotta en peer

Vlammende taart

25 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 2 rollen flammkuchen deeg (2x 240 gram)
  • 220 gram pastinaak (1 stuk)
  • 125 gram ricotta
  • 270 gram handperen, in partjes
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • 20 ml olijfolie
  • 50 gram gebroken walnoten
  • 20 gram bieslook, in smalle ringetjes
  • peper en zout naar smaak

CALORIEËN: 536

VET: 29,1 gram

VEZELS: 6 gram

EIWIT: 16,1 gram

KOOLHYDRATEN: 46,9 gram

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 240 °C en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
  2. Schil de pastinaak, was deze en snijd met een kaasschaaf in dunne lange plakken. Hierbij de harde binnenkern niet gebruiken.
  3. Rol het flammkuchendeeg uit tot 2 mm zodat deze belegt kan worden. Let op: de flammkuchen per stuk beleggen (niet 2 stuks tegelijk) omdat anders de bodem te nat wordt.
  4. Verdeel eerst de ricotta en bestrooi deze vervolgens met peper en zout.
  5. Verdeel vervolgens de pastinaakplakken en peer.
  6. Besprenkel met olijfolie en beleg vervolgens met de oude kaas.
  7. Bak dit 8 minuten in de oven.
  8. Haal uit de oven en verdeel de walnoten en bieslook erover.

Tip!

Ook lekker met blauwe kaas in plaats van oude kaas.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je