Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
2 rollen flammkuchen deeg (2x 240 gram)
220 gram pastinaak (1 stuk)
125 gram ricotta
270 gram handperen, in partjes
100 gram geraspte oude kaas
20 ml olijfolie
50 gram gebroken walnoten
20 gram bieslook, in smalle ringetjes
peper en zout naar smaak
CALORIEËN: 536
VET: 29,1 gram
VEZELS: 6 gram
EIWIT: 16,1 gram
KOOLHYDRATEN: 46,9 gram
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 240 °C en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
Schil de pastinaak, was deze en snijd met een kaasschaaf in dunne lange plakken. Hierbij de harde binnenkern niet gebruiken.
Rol het flammkuchendeeg uit tot 2 mm zodat deze belegt kan worden. Let op: de flammkuchen per stuk beleggen (niet 2 stuks tegelijk) omdat anders de bodem te nat wordt.
Verdeel eerst de ricotta en bestrooi deze vervolgens met peper en zout.
Verdeel vervolgens de pastinaakplakken en peer.
Besprenkel met olijfolie en beleg vervolgens met de oude kaas.
Bak dit 8 minuten in de oven.
Haal uit de oven en verdeel de walnoten en bieslook erover.
Tip!
Ook lekker met blauwe kaas in plaats van oude kaas.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je