Recept - Falafel van zoete aardappel - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Falafel van zoete aardappel

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Falafel van zoete aardappel

Deze heerlijke vegetarische gerecht barst van de groenten

45 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

Voor de falafel:

  • 600 gram zoete aardappel
  • Een halve theelepel bakpoeder
  • 1 teen knoflook
  • Een halve theelepel gemalen komijn
  • 1 handje peterselie, gesneden
  • Sap van 1 limoen
  • 1 theelepel sesamzaad
  • Snufje zout
  • 60 gram kikkererwtenbloem
  • 2 eetlepels olijfolie

Voor de salade:

  • 1 komkommer
  • 150 gram radijs
  • 150 gram rettich
  • 150 gram winterpeen
  • Een paar takjes koriander

CALORIEËN: 323

VET: 11,1 gram

VEZELS: 7,4 gram

EIWIT: 9,9 gram

KOOLHYDRATEN: 42 gram

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de zoete aardappel, snijd in grove stukken en meng met de olie en het zout.
  2. Leg de aardappels op een bakplaat met bakpapier en bak ze 30 minuten totdat ze mooi gekleurd zijn. De aardappels zijn gaar als ze zacht zijn.
  3. Haal de aardappels uit de oven en prak ze met een garde of stamper. Pers de knoflook en voeg vervolgens met de rest van de ingrediënten voor de falafel toe.
  4. Maak van de massa balletjes ter grootte van een golfbal, druk ze vervolgens een beetje plat en laat afkoelen.
  5. Bak de falafels rondom krokant en verdeel ze over 4 borden.
  6. Rasp alle groenten voor de salade en serveer met de falafel. Garneer met de koriander.

Tip!

Lekker om te serveren met vers Turks brood.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je