Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
25 gram boter
300 gram courgette, in blokjes
1 teen knoflook, fijngesneden
1 theelepel gedroogde tijm
400 gram tuinerwten
500 ml water
4 blaadjes verse basilicum
100 gram edamame (sojabonen)
Peper en zout naar smaak
CALORIEËN: 167
VET: 7,2 gram
VEZELS: 6,6 gram
EIWIT: 9,7 gram
KOOLHYDRATEN: 12,5 gram
Bereidingswijze
Verwarm de boter en bak de courgette met de knoflook en tijm kort.
Voeg de tuinerwten en het water toe en kook tot alles gaar is in ongeveer 20 minuten.
Maak alles fijn met een staafmixer of in de blender. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg tot slot de edamame bonen toe.
Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met een vers blaadje basilicum.
Tip!
Maak er een heerlijke lunch van door er geroosterd volkorenbrood bij te serveren.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je