Recept - Drinkbouillon met tuinkruiden - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Drinkbouillon met tuinkruiden

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
drinkbouillon met groenten en tuinkruiden

Een smakelijke bouillon gemaakt van groente en tuinkruiden

35 minuten

6 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 3 liter water
  • 60 gram knolselderij
  • 160 gram bleekselderij
  • 125 gram prei
  • 1 rode ui, in grote stukken
  • 1 witte ui, in grote stukken
  • 30 gram lavas kruid (maggiplant)
  • 20 gram rode peper
  • 2 laurierbladeren
  • 20 gram Italiaanse kruiden
  • 2 groentebouillonblokjes
  • Peper en zout naar smaak
  • 20 gram peterselie, fijngehakt
  • 70 gram kervel, grof gehakt
  • 50 gram bieslook, in kleine ringen gesneden

CALORIEËN: 32

VET: 0,6 gram

VEZELS: 1,9 gram

EIWIT: 1,8 gram

KOOLHYDRATEN: 3,8 gram

Bereidingswijze

  1. Leg de gehakte bieslook, peterselie en kervel nog even opzij, dit zijn de garnituren en deze heb je nodig als de bouillon klaar is.
  2. Doe de andere ingrediënten in een passende pan en breng aan de kook.
  3. Zet de warmtebron laag en laat het 20 minuten trekken.
  4. Giet de bouillon door een fijne zeef of kaasdoek.
  5. Voeg naar wens en smaak zout en peper toe.
  6. Verdeel de verse kruiden over 6 glazen en schenk daar de hete groentebouillon op.

Tip!

Deze bouillon is maximaal 3 dagen houdbaar in de koelkast.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je