Een smakelijke bouillon gemaakt van groente en tuinkruiden
35 minuten
12 porties
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
3 liter water
60 gram knolselderij
160 gram bleekselderij
125 gram prei
1 rode ui, in grote stukken
1 witte ui, in grote stukken
30 gram lavas kruid (maggiplant)
20 gram rode peper
2 laurierbladeren
20 gram Italiaanse kruiden
2 groentebouillonblokjes
Peper en zout naar smaak
20 gram peterselie, fijngehakt
70 gram kervel, grof gehakt
50 gram bieslook, in kleine ringen gesneden
CALORIEËN: 37
VET: 0,7 gram
VEZELS: 1,6 gram
EIWIT: 2,2 gram
KOOLHYDRATEN: 4,2 gram
Bereidingswijze
Leg de gehakte bieslook, peterselie en kervel nog even opzij, dit zijn de garnituren en deze heb je nodig als de bouillon klaar is.
Doe de andere ingrediënten in een passende pan en breng aan de kook.
Zet de warmtebron laag en laat het 20 minuten trekken.
Giet de bouillon door een fijne zeef of kaasdoek.
Voeg naar wens en smaak zout en peper toe.
Verdeel de verse kruiden over 6 glazen en schenk daar de hete groentebouillon op.
Tip!
Deze bouillon is maximaal 3 dagen houdbaar in de koelkast.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je