Laat je verrassen door deze hartige pannenkoeken met brie
15 minuten
5 porties
Recept van: | Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van: | Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
125 gram bloem
16 gram bakpoeder
100 gram volle melk
1 ei
300 gram diepvries doperwten
40 gram bieslook, in ringetjes
5 gram bieslook, in stukjes van 1 cm
Scheutje zonnebloemolie
320 gram brie
32 gram gezouten pistachenoten
CALORIEËN: 532
VET: 35,4 gram
VEZELS: 3,3 gram
EIWIT: 22,1 gram
KOOLHYDRATEN: 29,5 gram
Bereidingswijze
Laat de doperwten ontdooien. Snijd de brie in plakken van ongeveer 5 mm dik en 3 cm lang.
Doe de bloem met bakpoeder, melk en ei in een keukenmachine en mix door elkaar.
Voeg vervolgens de doperwten en bieslookringetjes toe en laat kort meedraaien zodat de erwten grof blijven. Voeg peper en zout naar smaak toe
Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en schep 3 á 4 porties beslag erin. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin.
Leg ze afgedekt met aluminiumfolie op een bord en herhaal dit tot dat het beslag op is
Stapel de pannenkoekjes op elkaar en verdeel de brie, pistachenoten en stukjes bieslook erover.
Tip!
Geef het gerecht een zoete twist door honing te schenken over de pannenkoeken.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je