Recept - Cracker met hummus - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Cracker met hummus

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Cracker met hummus en gegrilde courgette

Hummus is een echte favoriet en gemakkelijk zelf te maken

25 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 250 gram kikkererwten uit blik
  • 30 gram tahin (sesampasta)
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1 eetlepel citroensap
  • 5 blaadjes basilicum
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout uit de molen
  • 1 courgette
  • 8 volkoren crackers
  • 16 bruine amandelen
  • 8 basilicumtopjes

CALORIEËN: 271

VET: 11 gram

VEZELS: 6,8 gram

EIWIT: 11,5 gram

KOOLHYDRATEN: 29,7 gram

Bereidingswijze

  1. Schaaf in de lengte 8 dunne plakken van de courgette af met een kaasschaaf of mandoline.
  2. Giet de kikkererwten af maar bewaar 3 eetlepels van het vocht.
  3. Maal met een keukenmachine de kikkererwten, tahin, het bewaarde vocht, 1 eetlepel olijfolie en de citroensap fijn. Voeg naar wens peper en zout toe.
  4. Snij de basilicumblaadjes fijn en meng door de hummus.
  5. Besmeer de courgetteplakken met de resterende olijfolie en gril ze in een grillpan of oven.
  6. Verdeel de hummus over de crackers en leg er een plakje gegrilde courgette op.
  7. Leg op elke cracker 2 amandelen en een basilicumtopje.
  8. Garneer als laatste de belegde crackers met citroenrasp.

Tip!

Hummus bewaar je het beste maximaal 3 dagen in de koelkast.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je