Hummus is een echte favoriet en gemakkelijk zelf te maken
25 minuten
4 porties
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
250 gram kikkererwten uit blik
30 gram tahin (sesampasta)
1 theelepel citroenrasp
1 eetlepel citroensap
5 blaadjes basilicum
2 eetlepels olijfolie
Peper en zout uit de molen
1 courgette
8 volkoren crackers
16 bruine amandelen
8 basilicumtopjes
CALORIEËN: 271
VET: 11 gram
VEZELS: 6,8 gram
EIWIT: 11,5 gram
KOOLHYDRATEN: 29,7 gram
Bereidingswijze
Schaaf in de lengte 8 dunne plakken van de courgette af met een kaasschaaf of mandoline.
Giet de kikkererwten af maar bewaar 3 eetlepels van het vocht.
Maal met een keukenmachine de kikkererwten, tahin, het bewaarde vocht, 1 eetlepel olijfolie en de citroensap fijn. Voeg naar wens peper en zout toe.
Snij de basilicumblaadjes fijn en meng door de hummus.
Besmeer de courgetteplakken met de resterende olijfolie en gril ze in een grillpan of oven.
Verdeel de hummus over de crackers en leg er een plakje gegrilde courgette op.
Leg op elke cracker 2 amandelen en een basilicumtopje.
Garneer als laatste de belegde crackers met citroenrasp.
Tip!
Hummus bewaar je het beste maximaal 3 dagen in de koelkast.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je