Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
2 courgettes
150 gram gedroogde Parmezaanse kaas
1 theelepel tijm
1 theelepel oregano
1 theelepel basilicum
2 teentjes knoflook
Peper en zout
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels peterselie
CALORIEËN: 232
VET: 15,6 gram
VEZELS: 1,9 gram
EIWIT: 17,3 gram
KOOLHYDRATEN: 4,6 gram
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet een bakplaat met bakpapier klaar.
Was de courgette, dep droog en snijd over de lengte in vieren. Snijd dan in het midden eenmaal dwars door.
Pel de knoflook en hak deze fijn.
Bestrijk de courgette met olijfolie. Meng de Parmezaanse kaas met de knoflook, oregano, tijm en basilicum. Druk de courgette in het kaasmengsel.
Zet in de oven voor 20 á 25 minuten.
Stapel de stukken courgette op 4 borden en voeg peper en zout toe naar smaak. Garneer met de peterselie.
Tip!
Geef het gerecht extra pit door wat chilivlokken toe te voegen.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je