Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
4 stukken kabeljauwfilet (ongeveer 100 gram per stuk)
120 gram roomboter
2 sjalotjes, gesnipperd
300 gram risottorijst
150 ml witte wijn
700 ml groente- of visbouillon
150 gram bladspinazie (diepvries of vers)
150 gram mascarpone
Sap en geraspte schil van 1 citroen
4 schijfjes citroen
Peper en zout
CALORIEËN: 657
VET: 34,2 gram
VEZELS: 6 gram
EIWIT: 29,7 gram
KOOLHYDRATEN: 57,6 gram
Bereidingswijze
Verhit in een grote koekenpan met dikke bodem de helft van de boter en fruit daarin de sjalotjes tot deze glazig zijn.
Schep de risottorijst door de sjalotjes en bak zachtjes mee tot alle korrels glanzen en wat transparant worden. Dit duurt ongeveer een minuutje.
Blus af met de wijn en roer door totdat bijna alle wijn verdampt is. Voeg dan een soeplepel hete bouillon toe en blijf roeren met een houten spatel tot alle bouillon is opgenomen door de rijst. Herhaal dit tot de korrels beetgaar zijn, dit duurt zo’n 20 minuten, voeg na 15 minuten de spinazie toe aan de risotto en kook deze mee.
Verhit ondertussen de resterende boter in een koekenpan en bak de kabeljauw op matig vuur gaar.
Meng op het laatst de citroensap, -rasp en mascarpone door de risotto. Laat alles nog even goed doorwarmen en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Serveer de risotto met daar bovenop de kabeljauw en garneer met een schijfje citroen.
Tip!
Ook lekker met andere soorten witvis of met zalm.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je