Recept - Citroenrisotto met kabeljauw - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Citroenrisotto met kabeljauw

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Citroenrisotto met kabeljauw en spinazie

Een perfect gerecht voor een zomerse dag

25 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 4 stukken kabeljauwfilet (ongeveer 100 gram per stuk)
  • 120 gram roomboter
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 300 gram risottorijst
  • 150 ml witte wijn
  • 700 ml groente- of visbouillon
  • 150 gram bladspinazie (diepvries of vers)
  • 150 gram mascarpone
  • Sap en geraspte schil van 1 citroen
  • 4 schijfjes citroen
  • Peper en zout

CALORIEËN: 657

VET: 34,2 gram

VEZELS: 6 gram

EIWIT: 29,7 gram

KOOLHYDRATEN: 57,6 gram

Bereidingswijze

  1. Verhit in een grote koekenpan met dikke bodem de helft van de boter en fruit daarin de sjalotjes tot deze glazig zijn.
  2. Schep de risottorijst door de sjalotjes en bak zachtjes mee tot alle korrels glanzen en wat transparant worden. Dit duurt ongeveer een minuutje.
  3. Blus af met de wijn en roer door totdat bijna alle wijn verdampt is. Voeg dan een soeplepel hete bouillon toe en blijf roeren met een houten spatel tot alle bouillon is opgenomen door de rijst. Herhaal dit tot de korrels beetgaar zijn, dit duurt zo’n 20 minuten, voeg na 15 minuten de spinazie toe aan de risotto en kook deze mee.
  4. Verhit ondertussen de resterende boter in een koekenpan en bak de kabeljauw op matig vuur gaar.
  5. Meng op het laatst de citroensap, -rasp en mascarpone door de risotto. Laat alles nog even goed doorwarmen en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de risotto met daar bovenop de kabeljauw en garneer met een schijfje citroen.

Tip!

Ook lekker met andere soorten witvis of met zalm.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je