Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
1 hele kip
1 citroen
1 bosje verse tijm (20 gram)
2 eetlepels honing
6 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook
50 gram boter
3 grote zoete aardappelen
Peper en zout naar smaak
CALORIEËN: 563
VET: 34,6 gram
VEZELS: 2,8 gram
EIWIT: 31,7 gram
KOOLHYDRATEN: 29,4 gram
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Dep de kip goed droog met keukenpapier. Rasp de schil van de citroen en snijd de citroen doormidden. Haal de blaadjes van een paar takjes tijm en meng deze met de citroenrasp, zout, peper, 4 eetlepels olie en de honing.
Smeer de kip in met het citroen-tijmmengsel en vul de kip met de halve citroenen en de rest van de tijm.
Plaats de kip in een braadslede, druk de boter bovenop de kip en plaats deze in de voorverwarmde oven.
Lepel om de 20 minuten wat van de gesmolten boter over de kip en braad deze in 60 minuten goudbruin.
Schil de zoete aardappel, snijd hier frietjes van en meng deze in een kom met 2 eetlepels olijfolie.
Verdeel de frieten over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de dezelfde oven als de kip in ongeveer 25 minuten gaar. Draai de frietjes tussentijds om zodat ze aan alle zijden krokant worden.
Serveer de kip met de zoete aardappelfrietjes.
Tip!
Serveer samen met een frisse salade.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je