Maak ze zelf, maar dan glutenvrij, lactosevrij en suikerarm
60 minuten
40 stuks
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
1 beoordeling(en)
Laden...
Ingrediënten
300 ml kokosmelk
250 gram pure chocolade
75 gram ongezouten pistachenoten, gehakt
25 gram cacaopoeder
2 theelepels sinaasappelrasp
1 theelepel kardemompoeder
CALORIEËN: 60
VET: 4,5 gram
VEZELS: 0,9 gram
EIWIT: 1,1 gram
KOOLHYDRATEN: 3,4 gram
Bereidingswijze
Breng in een pan de kokosmelk, kardemom en sinaasappelrasp aan de kook. Haal de pan vervolgens van het vuur en laat 15 minuten trekken.
Doe de chocolade in een kom, breng de kokosmelk opnieuw aan de kook, voeg deze toe aan de chocolade en roer net zolang tot te chocolade is opgelost. Zet opzij en laat afkoelen.
Bekleed ondertussen een ovenschaal met bakpapier.
Schraap een eetlepel chocolademengsel uit de kom, vorm hiervan een balletje van ongeveer 1,5 cm doorsnede en doe deze in de met pakpapier beklede ovenschaal. Herhaal dit tot het chocolademengsel op is. Koel de truffels zo’n 10 minuten in de koelkast.
Haal tot slot een deel van de truffels door het cacaopoeder en een deel door de gehakte pistachenoten en bewaar ze in de koelkast.
Tip!
Leuk als cadeautje.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je