Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
1 Chinese kool, gewassen en gesneden in repen van 2 cm
2 eetlepels olijfolie
300 gram kastanjechampignons, in kwarten gesneden
2 rode pepers zonder zaad, in dunne reepjes gesneden
600 gram zwarte bonen uit blik of pot
1 theelepel gerookte paprikapoeder
20 stuks gehalveerde macadamia noten
Peper en zout naar smaak
CALORIEËN: 367
VET: 18,4 gram
VEZELS: 18,3 gram
EIWIT: 16 gram
KOOLHYDRATEN: 25 gram
Bereidingswijze
Snijd de kool los en was elk blad apart.
Snijd de bladeren vervolgens in repen van 2 cm breed.
Open de pot of het blik zwarte bonen en spoel ze af.
Verwarm de olijfolie in een braadpan of wok, voeg de champignons toe en bak deze 7 minuten.
Voeg daarna de Chinese kool toe en laat dit slinken.
Roer de pepertjes en zwarte bonen er vervolgens doorheen.
Roer daarna het paprikapoeder er doorheen.
Draai naar wens zout en peper over het gerecht.
Serveer de groente in kommen en garneer met de macadamia noten.
Tip!
Dit gerecht is 3 dagen te bewaren in een goed afgesloten bakje in de koelkast.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je