Recept - Champignons met Chinese kool - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Champignons met Chinese kool

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
gerecht met kastanjechamignons, chinese kool en zwarte bonen

Een pittige gerecht vol groente en bonen

20 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 1 Chinese kool, gewassen en gesneden in repen van 2 cm
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 gram kastanjechampignons, in kwarten gesneden
  • 2 rode pepers zonder zaad, in dunne reepjes gesneden
  • 600 gram zwarte bonen uit blik of pot
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 20 stuks gehalveerde macadamia noten
  • Peper en zout naar smaak

CALORIEËN: 405

VET: 22,6 gram

VEZELS: 16,5 gram

EIWIT: 16,9 gram

KOOLHYDRATEN: 25,4 gram

Bereidingswijze

  1. Snijd de kool los en was elk blad apart.
  2. Snijd de bladeren vervolgens in repen van 2 cm breed.
  3. Open de pot of het blik zwarte bonen en spoel ze af.
  4. Verwarm de olijfolie in een braadpan of wok, voeg de champignons toe en bak deze 7 minuten.
  5. Voeg daarna de Chinese kool toe en laat dit slinken.
  6. Roer de pepertjes en zwarte bonen er vervolgens doorheen.
  7. Roer daarna het paprikapoeder er doorheen.
  8. Draai naar wens zout en peper over het gerecht.
  9. Serveer de groente in kommen en garneer met de macadamia noten.

Tip!

Dit gerecht is 3 dagen te bewaren in een goed afgesloten bakje in de koelkast.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je