Een van onze favoriete pastagerechten: cannelloni spinazie!
20 minuten
1 portie
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
2 lasagnevellen of canneloni
30 gram verse spinazie
2 shiitakes of champignons, in kwarten gesneden
1 eetlepel geraspte Pecorino, Parmezaanse of oude kaas
Een kwart ui, gesnipperd
1 eetlepel bloem
1 eetlepel boter
100 ml melk
of: vervang de bloem, boter en melk door 120 ml kant en klare bechamelsaus;
2 eetlepels geraspte Gruyere, Parmezaanse of oude kaas
CALORIEËN: 296
EIWIT: 11 gram
Bereidingswijze
Voor de saus (Bechamel)
Doe de boter in de pan op laag vuur en laat deze smelten (deze mag niet bruin worden).
Zet de pan naast het vuur en voeg nu de gezeefde bloem toe.
Goed mengen zodat de bloem alle boter opneemt en het mengsel even laten garen (het mengsel is gaar als het zanderig is).
Voeg de melk al roerende toe met een garde en breng op smaak met peper en zout.
De bechamelsaus is klaar.
Voor de cannelloni
Kook de lasagnevellen heel kort totdat deze beetgaar zijn.
Bak ondertussen de shiitake, spinazie, Pecorino en ui aan in een pan met olie en breng op smaak met peper en zout. Laat de mix afkoelen.
Leg de lasagnevellen uit op het aanrecht.
Vul met de spinaziemix en rol op tot cannelloni.
Leg de cannelloni in een ovenschaal en giet er royaal de Bechamelsaus over totdat de cannelloni geheel is bedekt.
Strooi hierover de Gruyere kaas en verwarm en gratineer de cannelloni in ongeveer 5 minuten op 230 °C in de oven.
Tip!
Deze bechamelsaus is ook kant-en-klaar verkrijgbaar.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je