Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
160 ml Griekse yoghurt
1 theelepel rode currypasta
Anderhalve theelepel citroensap
Peper en zout naar smaak
105 gram courgette, in blokjes
105 gram rode paprika, in hele kleine blokjes
2 eetlepels olijfolie
12 falafelballetjes
100 gram fetakaas, in blokjes
140 gram rucola
160 gram tomatenblokjes
120 gram geraspte winterwortel
80 gram rode kool, in zeer dunne reepjes
80 gram komkommer, in reepjes met schil
136 gram hummus
CALORIEËN: 519
VET: 26,1 gram
VEZELS: 9,3 gram
EIWIT: 17,6 gram
KOOLHYDRATEN: 37,7 gram
Bereidingswijze
Roer voor de dressing de citroensap, rode curry pasta, peper en zout door de yoghurt.
Bak de courgetteblokjes in 1 eetlepel olijfolie en leg ze op een bord.
Bak vervolgens de paprika in 1 eetlepel olijfolie en leg ook op een bord.
Verwarm de falafelballetjes in een koekenpan.
Verdeel de rucola over 4 diepe borden of ruime kommen maar houd 3 cm van de rand vrij.
Druppel de Buddha dressing over de rucola en rangschik courgette, paprika, fetablokjes, tomatenblokjes, geraspte winterwortel, rode kool en komkommer op de rand van de sla.
Schep de hummus in het midden en leg de warme falafelballetjes als laatste op het bord.
Tip!
In deze Buddha Bowl kan je ook goed restjes groente verwerken.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je