Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
4 sneetjes rozijnenbrood
1 zure appel
1 eetlepel citroensap
1 ei
100 ml (slag)room
1 zakje vanillesuiker
2 eetlepels amandelschaafsel
4 eetlepels basterdsuiker
2 eetlepels boter
CALORIEËN: 376
VET: 20,6 gram
VEZELS: 2,4 gram
EIWIT: 5,5 gram
KOOLHYDRATEN: 41,7 gram
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de sneetjes rozijnenbrood in vierkantjes. Schil de appel, snijd deze plakjes en besprenkel met citroensap.
Leg in een ovenschaaltje afwisselend laagjes rozijnenbrood en appel.
Klop in een kom het ei, de (slag)room en de vanillesuiker los en schenk het ei/roommengsel over het brood en de appel. Strooi hierover de amandelen en de basterdsuiker en verdeel hierover de boter.
Zet het ovenschaaltje in een braadslede en schenk hier voorzichtig net zoveel kokend water in totdat deze voor driekwart onder water staat.
Bak de broodpudding in ongeveer 20 á 25 minuten lichtbruin en gaar. Serveer warm.
Tip!
Ook erg lekker als feestelijk tussendoortje.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je