Recept - Broccoli pizzabodem met mozzarella - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Broccoli pizzabodem met mozzarella

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Broccoli pizzabodem met mozzarella en tomaat

Door de pizzabodem van broccoli is deze pizza voedzaam en gezond

40 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 1 stronk broccoli
  • 2 eieren
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 75 gram mozzarella
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 50 gram tomatensaus of passata (blik)
  • 2 takjes verse basilicum
  • Peper en zout

CALORIEËN: 158

VET: 8,8 gram

VEZELS: 3,9 gram

EIWIT: 13,6 gram

KOOLHYDRATEN: 4,6 gram

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met pakpapier.
  2. Maal de broccoli fijn in een keukenmachine tot het dezelfde grofheid heeft als rijst.
  3. Doe de broccoli in een kom, dek af met plastic folie en verwarm hem ongeveer 2 minuten in een magnetron.
  4. Laat de broccoli afkoelen en druk zoveel mogelijk vocht uit de gegaarde broccoli.
  5. Meng in een grote kom de broccoli, ei, Parmezaanse kaas en 25 gram mozzarella tot een egaal mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Giet het mengsel op het bakpapier en vorm het als een pizzabodem. Bak de bodem in een voorverwarmde oven in 10 tot 12 minuten lichtbruin.
  7. Haal de pizzabodem uit de oven en bedek hem met tomatensaus en de overige mozzarella. Bak de belegde pizza zo’n 12 minuten tot de kaas volledig gesmolten is.
  8. Haal de pizza uit de oven en laat hem tenminste 5 minuten afkoelen voor het aansnijden. Garneer met blaadjes verse basilicum.

Tip!

Deze pizza’s zijn ook heerlijk als hoofdmaaltijd. Reken dan 3 á 4 pizza’s per persoon.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je