Recept - Brandade van aardappel en kabeljauwfilet - WKOF

Brandade van aardappel en kabeljauwfilet

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)

Een heerlijke puree gemaakt van vis en aardappel

35 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 1,5 liter visbouillon (met 15 gram bouillonpoeder)
  • 600 gram geschilde kruimige aardappels
  • 320 gram kabeljauwfilet zonder huid (andere stevige witvis mag ook)
  • 100 gram volle melk
  • 50 gram roomboter
  • 1 teen knoflook
  • 600 gr groene asperges
  • Takje salie (blaadjes fijngehakt)
  • Rasp en sap van 1,5 citroen
  • Olijfolie om in te bakken
  • 75 gr peterselie
  • 100 gr neutrale olie
  • Peper en zout naar smaak

CALORIEËN: 565

VET: 35,6 gram

VEZELS: 6,1 gram

EIWIT: 22,7 gram

KOOLHYDRATEN: 35 gram

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappels in ruim water met wat zout en de teen knoflook gaar. Breng ook de visbouillon tegen de kook aan, leg de kabeljauwfilet hierin. Pocheer de vis totdat deze in stukjes uit elkaar valt.
  2. Maak ondertussen de peterselieolie: was de peterselie en verwijder stelen. Droog peterselie, blender met 100 gram neutrale olie en het sap van een halve citroen tot een gladde olie.
  3. Zet vervolgens een grote bakpan op de warmtebron en laat deze heet worden voor de geroosterde asperges. Maak de asperges schoon.
  4. Laat wat olie in de pan lopen en rooster de asperges totdat deze beetgaar worden en wat kleuren. Ontdoe de salie blaadjes van de steel en snij deze fijn.
  5. Leg de asperges in een bak en besprenkel deze met citroensap, rasp en gehakte salie. Breng verder op smaak met olie, peper en zout.
  6. Giet de aardappels af en laat uitwasemen. Duw deze vervolgens met de knoflookteen door een zeef.  Vermeng met roomboter en de volle melk.
  7. Schep de vis uit de bouillon en leg de vis in de puree, spatel deze voorzichtig door de puree heen. Serveer met de geroosterde asperges en peterselieolie. Breng het geheel op smaak met peper en zout.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je