Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van: | Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
320 gram kabeljauwfilet zonder huid (andere stevige witvis mag ook)
100 gram volle melk
50 gram roomboter
1 teen knoflook
600 gr groene asperges
Takje salie (blaadjes fijngehakt)
Rasp en sap van 1,5 citroen
Olijfolie om in te bakken
75 gr peterselie
100 gr neutrale olie
Peper en zout naar smaak
CALORIEËN: 565
VET: 35,6 gram
VEZELS: 6,1 gram
EIWIT: 22,7 gram
KOOLHYDRATEN: 35 gram
Bereidingswijze
Kook de aardappels in ruim water met wat zout en de teen knoflook gaar. Breng ook de visbouillon tegen de kook aan, leg de kabeljauwfilet hierin. Pocheer de vis totdat deze in stukjes uit elkaar valt.
Maak ondertussen de peterselieolie: was de peterselie en verwijder stelen. Droog peterselie, blender met 100 gram neutrale olie en het sap van een halve citroen tot een gladde olie.
Zet vervolgens een grote bakpan op de warmtebron en laat deze heet worden voor de geroosterde asperges. Maak de asperges schoon.
Laat wat olie in de pan lopen en rooster de asperges totdat deze beetgaar worden en wat kleuren. Ontdoe de salie blaadjes van de steel en snij deze fijn.
Leg de asperges in een bak en besprenkel deze met citroensap, rasp en gehakte salie. Breng verder op smaak met olie, peper en zout.
Giet de aardappels af en laat uitwasemen. Duw deze vervolgens met de knoflookteen door een zeef. Vermeng met roomboter en de volle melk.
Schep de vis uit de bouillon en leg de vis in de puree, spatel deze voorzichtig door de puree heen. Serveer met de geroosterde asperges en peterselieolie. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je