Recept - Bosui crèmesoep - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Bosui crèmesoep

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
bosui crèmesoep met rivierkreeftjes

Rijkelijk gevuld met rivierkreeftstaartjes

25 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 bosuien in stukjes
  • 120 gram rucola, gesneden
  • 60 gram rucola sla, voor garnering
  • 2 tenen knoflook
  • 3 kleine kruimige aardappelen, in stukjes
  • 750 ml visbouillon (bouillonblokje)
  • 200 ml crème fraîche
  • 200 gram rivierkreeftstaartjes

CALORIEËN: 261

VET: 21,2 gram

VEZELS: 1,1 gram

EIWIT: 10,8 gram

KOOLHYDRATEN: 5,7 gram

Bereidingswijze

  1. Maak de knoflook schoon en pers deze.
  2. Smoor de knoflook met de bosui en gesneden rucola in de olijfolie.
  3. Voeg de aardappelen en visbouillon toe.
  4. Laat dit 12 minuten koken.
  5. Pureer vervolgens met een staafmixer.
  6. Voeg de crème fraîche en rivierkreeft toe en warm dit op zonder het te laten koken.
  7. Schep de soep in 4 kommen en verdeel de overige rucola erover.

Tip!

Serveer met wat volkorenbrood.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je