Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
4 bosuien in stukjes
120 gram rucola, gesneden
60 gram rucola sla, voor garnering
2 tenen knoflook
3 kleine kruimige aardappelen, in stukjes
750 ml visbouillon (bouillonblokje)
200 ml crème fraîche
200 gram rivierkreeftstaartjes
CALORIEËN: 261
VET: 21,2 gram
VEZELS: 1,1 gram
EIWIT: 10,8 gram
KOOLHYDRATEN: 5,7 gram
Bereidingswijze
Maak de knoflook schoon en pers deze.
Smoor de knoflook met de bosui en gesneden rucola in de olijfolie.
Voeg de aardappelen en visbouillon toe.
Laat dit 12 minuten koken.
Pureer vervolgens met een staafmixer.
Voeg de crème fraîche en rivierkreeft toe en warm dit op zonder het te laten koken.
Schep de soep in 4 kommen en verdeel de overige rucola erover.
Tip!
Serveer met wat volkorenbrood.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je