Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
1 beoordeling(en)
Laden...
Ingrediënten
1 bos bospenen
3 eetlepels olijfolie
4 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
1 theelepel suiker
4 kleine sjalotten
2 tenen knoflook
Zeezout en peper
160 gram rucola sla
24 plukjes veldsla
28 stukjes brie van 3×3 cm
4 eetlepels citroenolie
CALORIEËN: 465
VET: 41,1 gram
VEZELS: 3,4 gram
EIWIT: 14,5 gram
KOOLHYDRATEN: 7,4 gram
Bereidingswijze
Zet de oven op 175 °C.
Was de bospenen en boen ze schoon. Leg ze in een ovenschaal.
Maak de sjalotten schoon en snijd ze in stukken. Snijd de knoflook eenmaal doormidden.
Meng samen met de olijfolie, suiker, takjes tijm en rozemarijn, peper en zout. Verdeel het mengsel over de bospenen.
Zet in de oven en laat garen voor 35 minuten. Verwijder vervolgens de knoflook en takjes kruiden.
Verdeel de bospenen over 4 borden. Verdeel ook de slasoorten. Besprenkel met citroenolie.
Verdeel tot slot de stukjes brie over de salade.
Tip!
Bewaar de bospenen uit de oven maximaal 3 dagen in de koelkast.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je