Recept - Bospeen uit de oven met brie - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Bospeen uit de oven met brie

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
bospeen uit de oven met brie en citroenolie

Een heerlijke combinatie van zoet, zout en fris

50 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 1 bos bospenen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 theelepel suiker
  • 4 kleine sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • Zeezout en peper
  • 160 gram rucola sla
  • 24 plukjes veldsla
  • 28 stukjes brie van 3×3 cm
  • 4 eetlepels citroenolie

CALORIEËN: 201

VET: 16,7 gram

VEZELS: 3,7 gram

EIWIT: 2,6 gram

KOOLHYDRATEN: 7,7 gram

Bereidingswijze

  1. Zet de oven op 175 °C.
  2. Was de bospenen en boen ze schoon. Leg ze in een ovenschaal.
  3. Maak de sjalotten schoon en snijd ze in stukken. Snijd de knoflook eenmaal doormidden.
  4. Meng samen met de olijfolie, suiker, takjes tijm en rozemarijn, peper en zout. Verdeel het mengsel over de bospenen.
  5. Zet in de oven en laat garen voor 35 minuten. Verwijder vervolgens de knoflook en takjes kruiden.
  6. Verdeel de bospenen over 4 borden. Verdeel ook de slasoorten. Besprenkel met citroenolie.
  7. Verdeel tot slot de stukjes brie over de salade.

Tip!

Bewaar de bospenen uit de oven maximaal 3 dagen in de koelkast.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je