Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
Snufje ras el hanout
100 gram bloemkool
1 eetlepel pijnboompitten
1 eetlepel hazelnoten
2 á 3 dadels, in stukjes
20 gram pepita
1 theelepel gesneden koriander
1 eetlepel plantaardige olie
35 gram kikkererwten uit blik
50 gram wortel
CALORIEËN: 558
VET: 42,6 gram
VEZELS: 11,2 gram
EIWIT: 17,4 gram
KOOLHYDRATEN: 20,9 gram
Bereidingswijze
Rooster de pijnboompitten en de hazelnoten in een droge pan.
Rasp de bloemkool tot een fijne couscous in een keukenmachine. Doe dit niet te lang, dan wordt het puree.
Rasp de wortel met een middelfijne kaasrasp. Laat de kikkererwten uitlekken.
Verhit de olie in een pan en rooster de bloemkoolcouscous.
Voeg de pepita’s, kikkererwten, dadels en ras el hanout toe en bak dit kort mee.
Bestrooi de couscous met de koriander.
Tip!
Serveer deze heerlijke salade als bijgerecht.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je