Recept - Beet Wellington - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Beet Wellington

1 stem, gemiddeld: 5,00 van de 51 stem, gemiddeld: 5,00 van de 51 stem, gemiddeld: 5,00 van de 51 stem, gemiddeld: 5,00 van de 51 stem, gemiddeld: 5,00 van de 5 1 beoordeling(en)
Beet Wellington met paddenstoel-kastanje vulling

Bieten hebben de hoofdrol in dit smakelijke gerecht

150 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 4 grote rode bieten
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram kastanjes, gekookt
  • 300 gram gemengde paddenstoelen
  • 1 eetlepel tijm, gehakt
  • 1 eetlepel rozemarijn, gehakt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 rol bladerdeeg (± 300 gram)
  • 1 ei
  • Peper en zout naar smaak
  • Grof zeezout

CALORIEËN: 628

VET: 41,9 gram

VEZELS: 6,9 gram

EIWIT: 11,7 gram

KOOLHYDRATEN: 12,1 gram

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Spoel de rode bieten schoon onder de kraan. Maak in iedere biet met een scherp mes een aantal inkepingen, leg ze op een bakplaat en pof gaar in ongeveer 1 tot 1,5 uur.
  3. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de kastanjes en paddenstoelen fijn.
  4. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook, kastanjes en paddenstoelen in enkele minuten goudbruin op hoog vuur. Schep de gehakte kruiden door het mengsel en breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen.
  5. Laat de gepofte bieten afkoelen en pel ze. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het paddenstoelen-kastanjemengsel in een dun laagje gelijkmatig over het midden van de plak bladerdeeg. Laat de randen vrij.
  6. Verdeel de bieten in een rij over het bladerdeeg. Vouw het uitstekende bladerdeeg strak om de bieten heen. Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg. Klop het ei los en bestrijk het deeg er mee af. Bestrooi de bovenkant met grof zeezout.
  7. Bak de ‘beet Wellington’ in ongeveer 40 minuten in het midden van de oven goudbruin.

Tip!

Serveer met aardappelpuree en spruitjes.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je