Recept - Bananencake met hazelnoten - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Bananencake met hazelnoten

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Plakjes bananencake op snijplank

Gebruik extra rijpe bananen voor een extra zoete cake

65 minuten

10 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel baking soda
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 125 gram roomboter
  • 4 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 5 theelepels melk
  • 150 gram suiker
  • 100 gram hazelnoten, grof gehakt
  • 50 gram pure chocolade in stukjes

CALORIEËN: 388

VET: 20,2 gram

VEZELS: 2,7 gram

EIWIT: 6,3 gram

KOOLHYDRATEN: 44,4 gram

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  2. Mix het zelfrijzend bakmeel met de baking soda en het bakpoeder.
  3. Smelt roomboter in een pan en laat afkoelen.
  4. Pel de bananen en snijd 1 banaan over de lengte doormidden voor decoratie. Prak met een vork de andere 3 bananen in een kom.
  5. Voeg de eieren, gesmolten boter, vanille-extract, melk en suiker aan de geprakte banaan toe en mix 3 minuten met een handmixer op de hoogste stand.
  6. Spatel de zelfrijzend bakmeel mix erdoorheen. Meng tot slot de chocolade en de hazelnoten erdoor.
  7. Schep het beslag in de cakevorm en leg de 2 halve bananen bovenop het beslag met de platte kant naar boven.
  8. Bak in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten gaar. Prik met een satéprikker in de cake. Als deze er droog uitkomt is de cake gaar.
  9. Haal de cake meteen uit het blik, laat afkoelen en serveer.

Tip!

Ook lekker met walnoten.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je