Recept - Aubergine balti-curry - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Aubergine balti-curry

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Kom met auberginecurry

Balti is een curry die snel op hoog vuur wordt klaargemaakt

40 minuten

4 porties

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Logo Hutten

Recept van: Hutten | Cateringbedrijf in de zorg

Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.

Test lintjeSpeciaal recept bij kanker

 

Ingrediënten

  • 2 aubergines (± 600 gram)
  • 50 gram ui, gesnipperd
  • 200 gram gedroogde mungbonen*
  • 4 stuks (volkoren) naanbrood
  • 100 gram volle (of magere) kwark
  • Olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • 1 groene chilipeper, fijngehakt
  • Een halve theelepel kurkuma
  • Een halve theelepel komijnpoeder
  • Een halve theelepel korianderpoeder
  • 2 blikjes geplette tomaten (á 400 gram)
  • Olijfolie om in te bakken

 

*Mungbonen ten minste 8 uur van tevoren weken in koud water

CALORIEËN: 564

VET: 29,7 gram

VEZELS: 14,4 gram

EIWIT: 21,1 gram

KOOLHYDRATEN: 51,6 gram

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 250 °C. Smeer de aubergines in met wat olijfolie en rooster de hele aubergine in de oven totdat de buitenkant blakert.
  2. Haal de aubergines uit de oven en snij in de lengte door. Verwijder het vruchtvlees met een lepel en hak grof.
  3. Breng een pan met ruim water aan de kook. Giet de bonen na het wellen af en kook deze zachtjes gedurende 15 tot 25 minuten, tot ze bijna gaar zijn.
  4. Verwarm een gietijzeren pan met wat olijfolie en fruit de ui hierin samen met kurkuma, komijn en korianderpoeder en de gehakte chilipeper.
  5. Voeg vervolgens de tomaten en het auberginevlees toe en laat 20 minuten zachtjes pruttelen. Voeg op het laatst de mungbonen toe.
  6. Maak een dip van de kwark door er wat olijfolie doorheen te mengen. Breng op smaak met wat zout en peper.
  7. Verwarm ten slotte het naanbrood in de oven of een droge koekenpan.
  8. Verdeel de balti over vier borden en serveer met het naanbrood en de kwarkdip.

Tip!

Geen tijd om de mungbonen 8 uur te laten weken? Gebruik dan witte bonen of borlottibonen.


Kanker draag je niet alleen

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je