Met dit wokgerecht met witte en groene asperges steel je de show bij het diner
30 minuten
4 porties
Recept van: | Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van: | Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
1 beoordeling(en)
Laden...
Ingrediënten
400 gram volkorenpasta, gekookt
300 gram gepelde gamba’s
250 gram witte asperges, geschild en in 3 stukken gesneden
250 gram groene asperges, geschild en in 3 stukken gesneden
200 ml kookroom
100 gram zeekraal
2 teentjes knoflook, geperst
20 gram zonnebloemolie
10 gram verse dille, fijngehakt
1 eetlepel citroensap
Peper en zout naar smaak
CALORIEËN: 589
VET: 17,6 gram
VEZELS: 9,9 gram
EIWIT: 34,2 gram
KOOLHYDRATEN: 69,5 gram
Bereidingswijze
Breng een pan met water aan de kook, doe de zeekraal er 10 seconden in en leg het dan in koud water.
Kook de asperges beetgaar.
Verwarm de olie in de wok en bak de gamba’s met de knoflook gaar.
Voeg vervolgens de zeekraal, asperges en gekookte pasta toe.
Roerbak dit goed en voeg daarna de citroensap en kookroom toe.
Laat even doorkoken en strooi als laatste de verse dille over het gerecht.
Serveer in diepe borden.
Tip!
Asperges uit eigen land zijn vanaf begin februari tot eind juni volop verkrijgbaar!
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je