Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Hutten
| Cateringbedrijf in de zorg
Hutten is een cateringbedrijf die zich richt op onderscheidende voedingsconcepten in de zorg. Hutten werkt onder andere met ziekenhuizen en revalidatiecentra. Voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ontwikkelt Hutten speciale recepten voor het leven met kanker.
Speciaal recept bij kanker
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
Laden...
Ingrediënten
300 gram volle yoghurt
250 gram mascarpone
1 ananas
100 gram suiker
5 limoenen, daarvan rasp en sap
3 cm verse gember, geschild en in dunne plakjes
CALORIEËN: 429
VET: 23,8 gram
VEZELS: 2,6 gram
EIWIT: 7,1 gram
KOOLHYDRATEN: 45,4 gram
Bereidingswijze
Rasp de limoenen en pers de sap uit. Houd beide apart.
Meng het limoensap samen met de helft van de limoenrasp, de suiker en de gember in een steelpannetje.
Breng aan de kook, draai het vuur terug en laat 10 minuten op laag vuur zachtjes inkoken.
Giet over in een kommetje en laat het in de koelkast afkoelen.
Meng de mascarpone met de yoghurt en de overige limoenrasp en zet in de koelkast.
Snijd met een kartelmes de schil van de ananas en verdeel in 4 stukken.
Verwijder de kern en snijd schijven in repen van 1 cm.
Leg de ananasschijven op een schaal en schenk de siroop erover.
Serveer met de mascarpone yoghurt.
Tip!
Gebruik voor een lichtere variant magere yoghurt in plaats van volle yoghurt.
Kanker draag je niet alleen
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is er hier voor je