Het jaarlijkse beursprogramma

Samen meer ontdekken over kanker

Het jaarlijkse beursprogramma voor onderzoek, ook wel het reguliere beursprogramma genoemd, heeft een jaarlijkse aanvraagcyclus. Elk jaar maken we bij aanvang van de aanvraagcyclus de onderzoeksthema’s, richtlijnen en criteria bekend. Op basis hiervan worden aanvragen beoordeeld voor toekenning.

Vanaf de zomer kun je weer aanvragen indienen. We kondigen dit nog aan.

Vernieuwing van het beursprogramma

In 2016 en 2017 hebben we gewerkt aan de vernieuwing van onze beursprogramma’s voor onderzoek en onze onderzoeksthema’s. Bij dit proces werden verschillende groepen belanghebbenden geraadpleegd en betrokken, waaronder onderzoekers in binnen- en buitenland.

We hebben de focus van onze onderzoeksthema’s verscherpt naar aanleiding van onze nieuwe strategische koers en ontwikkelingen in ons werkveld. Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds en de overige leden van het wereldwijde World Cancer Research Fund (WCRF) netwerk staan bekend voor innovatief en vooraanstaand onderzoek naar voeding en leefstijl in relatie tot kanker. Onze beursprogramma’s en onderzoekthema’s worden op periodieke basis vernieuwd om innovatie, kwaliteit en impact te waarborgen.

In 2018 hebben we het jaarlijkse beursprogramma lichtelijk aangescherpt op basis van feedback vanuit de eerste ronde sinds de grote vernieuwing. Lees meer hierover op de website van WCRF International.

Voeding, leefstijl en kanker

Het reguliere beursprogramma maakt onderzoek mogelijk naar de rol van voeding, voedingspatroon, lichaamsgewicht en lichaamsbeweging bij de preventie en overleving van kanker.

Kijk voor meer informatie ook op de website van WCRF International, of stuur een e-mail naar research@wcrf.org.