Recept - Zoete aardappel pannenkoekjes - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Zoete aardappel pannenkoekjes

1 stem, gemiddeld: 5,00 van de 51 stem, gemiddeld: 5,00 van de 51 stem, gemiddeld: 5,00 van de 51 stem, gemiddeld: 5,00 van de 51 stem, gemiddeld: 5,00 van de 5 1 beoordeling(en)

Perfect om restjes zoete aardappel op te maken

20 minuten

4 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Vrolijk je lunch op met deze zoete en hartige pannenkoekjes.

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Vrolijk je lunch op met deze zoete en hartige pannenkoekjes.

Ingrediënten

  • 450 gram zoete aardappels, geschild en geraspt
  • 1 ui, kleingesneden
  • 2 wortels, geraspt
  • Sap van een halve citroen
  • 2 eetlepels maizena
  • 2 geklopte eieren
  • Versgemalen peper
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

CALORIEËN: 198

VET: 5,2 gram

VEZELS: 4,9 gram

EIWIT: 5,2 gram

KOOLHYDRATEN: 29,9 gram

Bereidingswijze

  1. Mix de zoete aardappel, ui, wortel, citroensap, maizena en ei in een grote kom tot een geheel. Voeg zwarte peper toe naar smaak.
  2. Verwarm de olie in een koekenpan. Pak met een grote eetlepel een lepel van het pannenkoeken mengsel. Maak hiervan een dunne pannenkoek met een diameter van ongeveer 5 cm in de pan. Maak er zoveel mogelijk in de pan, zonder dat ze elkaar aanraken.
  3. Bak ze ongeveer 2 minuten per kant totdat ze gaar en lichtbruin gekleurd zijn.

Tip!

Serveer met vis en groenten of met een salade.


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker