Recept - Zoete aardappelpannenkoekjes - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Zoete aardappelpannenkoekjes

1 stem, gemiddeld: 5,00 van de 51 stem, gemiddeld: 5,00 van de 51 stem, gemiddeld: 5,00 van de 51 stem, gemiddeld: 5,00 van de 51 stem, gemiddeld: 5,00 van de 5 1 beoordeling(en)

Perfect om restjes zoete aardappel op te maken

20 minuten

4 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Vrolijk je lunch op met deze zoete en hartige pannenkoekjes.

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Vrolijk je lunch op met deze zoete en hartige pannenkoekjes.

Ingrediënten

  • 450 gram zoete aardappels, geschild en geraspt
  • 2 wortels, geraspt
  • 1 ui, kleingesneden
  • 2 geklopte eieren
  • 2 eetlepels maizena
  • Sap van een halve citroen
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • Versgemalen peper

CALORIEËN: 198

VET: 5,2 gram

VEZELS: 4,9 gram

EIWIT: 5,2 gram

KOOLHYDRATEN: 29,9 gram

Bereidingswijze

  1. Mix de zoete aardappel, ui, wortel, citroensap, maizena en eieren in een grote kom tot een geheel. Voeg zwarte peper toe naar smaak.
  2. Verwarm de olie in een koekenpan. Schep met een grote eetlepel het mengsel in de pan en maak hiervan een dunne pannenkoek met een diameter van ongeveer 5 cm. Maak er zoveel mogelijk in de pan, zonder dat ze elkaar aanraken.
  3. Bak ongeveer 2 minuten per kant totdat de pannenkoekjes gaar en lichtbruin gekleurd zijn.

Tip!

Serveer met vis en groenten of met een salade.


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker