Recept van:
Wereld Kanker Onderzoek Fonds
| Team Gezondheidsvoorlichting
De krokante laag van noten en zaden geeft de zalm een verrassende structuur en smaak.
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Wereld Kanker Onderzoek Fonds
| Team Gezondheidsvoorlichting
De krokante laag van noten en zaden geeft de zalm een verrassende structuur en smaak.
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
1 beoordeling(en)
Laden...
Ingrediënten
400 gram diepvries doperwten
2 zalmfilets zonder huid
2 middelgrote kruimige aardappelen
1 limoen, geraspt
30 gram havermout
30 gram ongezouten hazelnoten, gehakt
10 gram pompoenpitten
2 eetlepels zonnebloemolie
2 eetlepels halfvolle melk
1 handje verse koriander
Zwarte peper naar smaak
CALORIEËN: 685
VET: 25,8 gram
VEZELS: 12 gram
EIWIT: 40 gram
KOOLHYDRATEN: 43,2 gram
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Doe de havermout, hazelnoten, pompoenpitten, zonnebloemolie, koriander, limoenschilrasp en zwarte peper in een blender. Mix het geheel ongeveer 1 minuut.
Leg de zalm in een ovenschaal. Verdeel het notenmengsel over de twee stukken zalm en druk zachtjes aan. Plaats de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Breng ondertussen water aan de kook. Maak de aardappels schoon en schil ze. Snijd ze vervolgens in gelijke stukken. Kook de aardappels op middelhoog vuur totdat ze goed gaar zijn (ongeveer 20 minuten).
Breng als de aardappels koken een klein laagje water aan de kook voor de doperwten. Kook ze ongeveer 5-7 minuten en giet daarna het water af.
Giet het water van de aardappels af en voeg de melk en een scheutje olie toe aan de pan. Pureer de aardappels tot een gladde massa.
Maak 2 borden op met de aardappelpuree, doperwten en zalm.
Serveer en geniet!
Tip!
De hazelnoten kun je ook vervangen door pinda’s, walnoten of cashewnoten.
Samen gezonder leven
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker