Recept - Witte vis met prei en kerrieroom - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Witte vis met prei en kerrieroom

1 stem, gemiddeld: 5,00 van de 51 stem, gemiddeld: 5,00 van de 51 stem, gemiddeld: 5,00 van de 51 stem, gemiddeld: 5,00 van de 51 stem, gemiddeld: 5,00 van de 5 1 beoordeling(en)

Voordelig en verrukkelijk

30 minuten

2 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Dit heerlijke ovengerecht kun je met verschillende witte vissoorten maken, zoals koolvis, pangasius, kabeljauw of tilapia.

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Dit heerlijke ovengerecht kun je met verschillende witte vissoorten maken, zoals koolvis, pangasius, kabeljauw of tilapia.

Ingrediënten

  • 300 gram stevige witte visfilet uit de diepvries, ontdooid
  • 125 ml crème fraîche light
  • 2 preien, in dunne ringetjes gesneden
  • 50 gram geraspte 30+ kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • Een halve eetlepel kerriepoeder
  • Versgemalen zwarte peper

CALORIEËN: 458

VET: 25,5 gram

VEZELS: 8,1 gram

EIWIT: 39,7 gram

KOOLHYDRATEN: 12,7 gram

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de prei al omscheppend in ongeveer 4 minuten beetgaar. Roer de helft van het kerriepoeder en peper naar smaak erdoor.
  3. Vet een ovenschaal in en verdeel driekwart van de prei over de bodem.
  4. Wrijf de kabeljauwfilet in met peper en citroensap en leg de filet op de prei.
  5. Meng de crème fraîche met de rest van het kerriepoeder en de prei. Voeg wat peper toe en strijk de kerrieroom over de vis uit. Strooi de kaas erover.
  6. Schuif de schaal in het midden van de oven en laat de kabeljauw in 15-20 minuten gaar worden en licht kleuren.

Tip!

Serveer met aardappelpuree of zilvervliesrijst.


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker