Recept van:
Wereld Kanker Onderzoek Fonds
| Team Gezondheidsvoorlichting
Dit heerlijke ovengerecht kun je met verschillende witte vissoorten maken, zoals koolvis, pangasius, kabeljauw of tilapia.
Deel
Beoordeel
Print
Recept van:
Wereld Kanker Onderzoek Fonds
| Team Gezondheidsvoorlichting
Dit heerlijke ovengerecht kun je met verschillende witte vissoorten maken, zoals koolvis, pangasius, kabeljauw of tilapia.
Deel
Beoordeel
Print
Share
Rate
1 beoordeling(en)
Laden...
Ingrediënten
300 gram stevige witte visfilet uit de diepvries, ontdooid
125 ml crème fraîche light
2 preien, in dunne ringetjes gesneden
50 gram geraspte 30+ kaas
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
Een halve eetlepel kerriepoeder
Versgemalen zwarte peper
CALORIEËN: 458
VET: 25,5 gram
VEZELS: 8,1 gram
EIWIT: 39,7 gram
KOOLHYDRATEN: 12,7 gram
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de prei al omscheppend in ongeveer 4 minuten beetgaar. Roer de helft van het kerriepoeder en peper naar smaak erdoor.
Vet een ovenschaal in en verdeel driekwart van de prei over de bodem.
Wrijf de kabeljauwfilet in met peper en citroensap en leg de filet op de prei.
Meng de crème fraîche met de rest van het kerriepoeder en de prei. Voeg wat peper toe en strijk de kerrieroom over de vis uit. Strooi de kaas erover.
Schuif de schaal in het midden van de oven en laat de kabeljauw in 15-20 minuten gaar worden en licht kleuren.
Tip!
Serveer met aardappelpuree of zilvervliesrijst.
Samen gezonder leven
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker