Recept - Vinaigrette met groene kruiden - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Vinaigrette met groene kruiden

2 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 52 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 52 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 52 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 52 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5 2 beoordeling(en)
Vinaigrette met groene kruiden

Een klassieke saladedressing!

10 minuten

4 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Deze dressing is fris en bomvol smaak. Ideaal bij salades, maar ook vis.

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Deze dressing is fris en bomvol smaak. Ideaal bij salades, maar ook vis.

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Een paar takjes verse groene kruiden, zoals basilicum, peterselie, bieslook of dragon
  • Zout en peper naar smaak

CALORIEËN: 103

Bereidingswijze

  1. Hak de sjalot en de knoflook fijn.
  2. Meng de azijn met de sjalot, knoflook en het citroensap in een kommetje.
  3. Voeg hier de olie aan toe en meng tot een glad mengsel.
  4. Voeg hier de fijngehakte verse kruiden aan toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Tip!

Door de verse kruiden eerst met een staafmixer te pureren met de azijn krijg je een groene dressing.


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker