Recept - Vegetarische lasagne - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Vegetarische lasagne

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)

Een gezonde twist op de welbekende lasagne Bolognese

85 minuten

6 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Deze vegetarische lasagne is gemaakt met volkoren lasagnevellen en zit boordevol groenten.

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Deze vegetarische lasagne is gemaakt met volkoren lasagnevellen en zit boordevol groenten.

Ingrediënten

  • 1000 ml gezeefde tomaten (passata)
  • 18 volkoren lasagnebladeren
  • 400 gram magere ricotta kaas
  • 300 gram spinazie
  • 125 gram mozzarella
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 prei
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde oregano

CALORIEËN: 412

VET: 10,7 gram

VEZELS: 7,7 gram

EIWIT: 24,2 gram

KOOLHYDRATEN: 50,4 gram

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Pers de knoflook fijn en snijd de aubergine en courgette in blokjes.
  3. Verhit de olie in een steelpan en fruit de knoflook kort tot deze goudbruin is. Voeg de aubergine, courgette en oregano toe en roer goed. Doe de deksel op de pan en laat ongeveer 5-7 minuten sudderen tot de aubergine zacht is.
  4. Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes en laat de spinazie uitlekken.
  5. Meng de ricotta en Parmezaanse kaas en zet deze apart.
  6. Bedek de bodem van de ovenschaal met 1/3 van de tomatensaus. Bedek de saus met 6 lasagnebladen.
  7. Giet vervolgens een dun laagje saus over de lasagnebladen en verdeel vervolgens het groentenmengsel. Giet wederom een laagje saus over het geheel en verdeel weer een laagje groenten.
  8. Verdeel vervolgens de gemengde kaas hierover en dek dit weer af met lasagnebladen.
  9. Voeg nu weer eerst een beetje saus, dan alle spinazie en dan weer saus toe.
  10. Sluit af met de lasagnebladen en dan weer een laag saus.
  11. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de lasagne 45 minuten in de oven.
  12. Haal het aluminiumfolie eraf, leg de plakjes mozzarella op de lasagne en zet voor nog eens 15 minuten in de oven tot de mozzarella gesmolten is.

Tip!

Eet een regenboog aan groenten! Wissel af met je favoriete groenten zoals paprika, prei en winterpeen.


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker