Recept - Vegetarische erwtensoep - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Vegetarische erwtensoep

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)

Een stevige maaltijdsoep, heerlijk bij winters weer

90 minuten

4 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Deze veganistische snert zit boordevol eiwitten.

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Deze veganistische snert zit boordevol eiwitten.

Ingrediënten

  • 2 liter water
  • 500 gram spliterwten
  • 500 gram prei
  • 2 aardappelen
  • 1 winterpeen
  • 2 uien
  • 1 kleine knolselderij
  • 2 eetlepels verse selderij
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • 1 blokje groentebouillon (met minder zout)
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • Zwarte peper naar smaak
  • Optioneel: volkoren- of roggebrood

CALORIEËN: 537

VET: 6,3 gram

VEZELS: 11,4 gram

EIWIT: 29,9 gram

KOOLHYDRATEN: 92,2 gram

Bereidingswijze

  1. Breng in een grote soeppan het bouillonblokje, 2 liter water en de spliterwten aan de kook en laat deze 30 minuten koken.
  2. Snijd ondertussen de aardappelen, knolselderij en winterpeen in blokjes, snijd de uien fijn en snijd de prei in ringetjes.
  3. Voeg na 30 minuten de overige groenten, laurierblad en aardappelen toe en laat nog eens 30 minuten zachtjes meekoken totdat de groenten gaar zijn.
  4. Voeg als laatste de verse selderij en peterselie toe en laat kort meekoken.
  5. Breng de soep op smaak met het gerookte paprikapoeder en zwarte peper.
  6. Serveer de soep eventueel met volkoren- of roggebrood.

Tip!

Eet met volkorenbrood en rooster dit voor een krokante bite.


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker