Recept - Traybake met zalm en asperges - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Traybake met zalm en asperges

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)

Laat de oven het werk doen met deze traybake!

45 minuten

4 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Traybake, letterlijk vertaald bakplaat, is simpel om te maken. Deze versie met zalm en asperges is verrukkelijk met mosterd-dille dressing.

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

Traybake, letterlijk vertaald bakplaat, is simpel om te maken. Deze versie met zalm en asperges is verrukkelijk met mosterd-dille dressing.

Ingrediënten

Voor de traybake

  • 800 gram krieltjes (vastkokend)
  • 600 gram groene asperges
  • 4 zalmfilets (filet van 120 gram)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

 

Voor de mosterd-dille dressing 

  • 4 takjes dille
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels grove mosterd
  • 2 theelepels honing

CALORIEËN: 510

VET: 21,1 gram

VEZELS: 8,3 gram

EIWIT: 31,4 gram

KOOLHYDRATEN: 43,8 gram

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kook de krieltjes in kokend water ongeveer 5 minuten. Giet daarna af en dep met een handdoek of keukenpapier droog.
  3. Meng de aardappels met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappels over een bakplaat en bak de aardappels 15 tot 20 minuten in de oven totdat ze goudbruin beginnen te worden.
  4. Bereid ondertussen de dressing door alle ingrediënten te mengen in een kom. Deze wordt verdeeld over de zalm en asperges.
  5. Smeer de zalmfilets in met een deel van de dressing en leg vervolgens elke filet in een stuk aluminiumfolie. Vouw de folie omhoog en maak de bovenkanten dicht. Besprenkel de asperges met de overgebleven dressing.
  6. Haal de bakplaat met krieltjes uit de oven en verdeel de zalmpakketjes en asperges over de bakplaat. Bak nog 10 tot 12 minuten in de oven totdat de zalm en asperges gaar zijn. Garneer eventueel met extra dille.

Tip!

Je kunt plakjes citroen op de zalm leggen voor extra smaak.


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker