Recept - Pittige tonijnsalade - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Pittige tonijnsalade

0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 0 beoordeling(en)
Tonijnsalade

Een gezonde lunchsalade met pit door de rode peper

10 minuten

2 porties

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

De tonijn maakt de salade eiwitrijk en de bleekselderij zorgt voor een bite.

Logo WKOF met kookmuts op

Recept van: Wereld Kanker Onderzoek Fonds | Team Gezondheidsvoorlichting

De tonijn maakt de salade eiwitrijk en de bleekselderij zorgt voor een bite.

Ingrediënten

  • 200 gram slamix
  • 160 gram tonijn uit blik op waterbasis (uitlekgewicht)
  • 1 lente-ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt (0% vet)
  • Een halve rode peper
  • 2 theelepels citroen- of limoensap
  • Zwarte peper naar smaak

CALORIEËN: 139

VET: 1 gram

VEZELS: 3 gram

EIWIT: 24 gram

KOOLHYDRATEN: 6 gram

Bereidingswijze

  1. Laat de tonijn uitlekken, snijd de stengel van de bleekselderij fijn en verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd hem fijn.
  2. Meng in een ruime kom de Griekse yoghurt met het limoensap.
  3. Indien nodig, prak de tonijn met een vork klein en voeg deze toe aan de yoghurtsaus. Meng goed door elkaar.
  4. Voeg de lente-ui, rode peper en bleekselderij toe en meng door elkaar.
  5. Breng de salade op smaak met zwarte peper.
  6. Doe de slamix in een kom en verdeel de tonijnsalade erover.

Tip!

Lekker met volkorenbrood of crackers.


Samen gezonder leven

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds wil iedereen een kans geven tegen kanker